PURINA veřejné psí hřiště pod Dlouhými záhony
Projekt PURINA veřejné psí hřiště byl financován sponzorem, společností Nestlé PURINA - výrobce krmiv pro psy a kočky značky PURINA.
Psí hřiště je veřejné, umístěné na vhodném a přirozeně ohraničeném místě u splavu pod Dlouhými záhony. Provozovatelem hřiště je příspěvková organizace města Úpice: STC – Sportovní a turistické centrum Jestřebích hor.

Cílem bylo vytvořit pěkné místo pro aktivní i pasivní odpočinek. Hřiště se skládá z kvalitních certifikovaných překážek od společnosti Hřiště pod Květinou s.r.o. (www.hristepodkvetinou.cz), vyrobené převážně z trvanlivého akátového dřeva. Součástí hřiště jsou místa pro odpočinek a posezení. Samozřejmostí jsou odpadkové koše a koš na psí exkrementy včetně sáčků. Hřiště je velmi dobře dostupné pěšky i autem s možností parkování. Velkou výhodou je umístění v blízkosti hustě obydlené části Úpice a současně u lesoparku Dlouhé záhony.
Psí hřiště je skutečně hřiště, které vede děti i dospělé k výchově svých čtyřnohých miláčků a upevňuje vztah mezi nimi. Pejsci mohou na hřišti vyvíjet potřebnou a zdravou aktivitu.

Psí hřiště je volně přístupné. Provoz se řídí provozním řádem: